Wat is de beste manier voor onbeperkt verbonden

5G en onbeperkt verbonden zijn

Wanneer we van onze familie, vrienden en soms het werk gescheiden zijn, dan kan contact via een smartphone houden belangrijk zijn. Via social media, instant messaging apps en telefoon- & videogesprekken kunnen we anderen dan toch nog goed bereiken en er contact mee houden. Mobieltjes zijn wat dat betreft absoluut ongelooflijk.

Maar om dit allemaal mogelijk te maken, heb je wel een goed 4G of 5G signaal nodig en de juiste mobiel die dit ondersteunt. Daarnaast zal het dataplan van jouw abonnement of prepaid oplossing jouw mogelijkheden ook beïnvloeden.

Een 5G verbinding

De beste apps voor onbeperkt verbonden

Onze smartphones zorgen veelal voor een constante en directe communicatie met onze familie, vrienden en collega’s. Maar de ingebouwde opties zijn echter niet altijd de beste apps om onbeperkt verbonden te blijven. Als je wat quality time met bijvoorbeeld jouw dierbaren wilt, dan heb je veel meer opties dan alleen maar Apple FaceTime. De volgende apps en services zijn allemaal gratis te downloaden: WhatsApp, Zoom, Skype, Messenger, Telegram, Signal, Snapchat en Viber. Je hebt hier dus een enorme keuze. 

De beste netwerkservice voor onbeperkt verbonden 

Volgens de internationale mobiele brancheorganisatie GSMA zullen er in 2022 1 miljard 5G verbindingen zijn. Het schat daarnaast in dat dit er tegen 2025 2 miljard zullen zijn. En dat de 5G netwerken tegen die tijd waarschijnlijk een derde van de wereldbevolking zullen dekken.

Maar waarom is er zoveel opwinding over deze 5G technologie? En waarom is het zo’n belangrijke upgrade op 4G? Het komt uiteindelijk neer op connectiviteit en de enorme kansen die het voor supersnelle mobiele netwerken met een lage latentie biedt.

Onder de juiste omstandigheden kunnen de 5G downloadsnelheden tot 10 gigabit per seconde oplopen. Dat is maar liefst tot 100 keer sneller dan 4G. En dit is ook zeker het prestatieniveau dat er nodig is voor een steeds meer verbonden samenleving.

De 4G netwerken zijn desondanks nog steeds dominant in Europa, waarbij de meeste oproepen en sms berichten nog via 4G worden afgehandeld. De 5G netwerken verwerken momenteel voornamelijk data, hoewel dat naar verwachting in de nabije toekomst zal veranderen.

De 5G netwerken gebruiken totaal andere frequenties dan 4G. Om een mobiele telefoon met 5G netwerken te laten werken, moet het dus deze frequenties ondersteunen. 4G telefoons zijn niet compatibel met 5G, maar zullen daarentegen wel in deze steeds evoluerende 5G wereld blijven werken.

5G sneller verbinding

5G is het beste netwerk voor onbeperkt verbonden 

De 5G netwerken zijn zonder meer het beste als jij graag door middel van internet bellen (VoIP) en videobellen beschikbaar wilt blijven. En natuurlijk ook als je graag volop video en/of audio wilt streamen. Als je smartphone geen 5G ondersteunt en je graag wilt upgraden, dan ontvang je daardoor veelal aangename snelheidsverbeteringen.

De beste deals daarvoor kun je via Black Friday in België vinden. Het is daarbij ook zeer belangrijk om te weten dat de batterij van je telefoon sneller dan normaal leeg kan raken terwijl je met een 5G netwerk verbonden bent. Dit kan te maken hebben met de extra hoeveelheid data die je verwerkt. Of als je jouw smartphone als een mobiele hotspot voor een on-the-go internetsignaal voor je laptop of tablet gebruikt. En ook wanneer je mobieltje geen sterk 5G signaal ontvangt want dan gebruikt het ook meer batterijkracht om dat signaal vast te houden of naar een beter signaal te zoeken.

Het is daarom aan te raden om voor een mobieltje met een energiezuinige processor te kiezen en een grote batterij van minimaal 5.000 mAh. Zo kun je immers nog langer genieten van onbeperkt verbonden te blijven. Een powerbank kan je trouwens ook prima assisteren om je langer online te houden.

Onbeperkt verbonden is nog nooit zo simpel geweest

Dankzij de snelle dataverbindingen is een mobiele telefoon nu niet langer meer beperkt tot enkel bellen, sms’en of een simpele chat. Eén van de grote voordelen van een moderne smartphone is dat je zo ook de toegang tot je e-mail, videobellen en videoconferenties hebt.

Plus je kunt bovendien simpel foto’s delen of films en muziek streamen. Dit alles is perfect mogelijk zolang je maar een adequate mobiele dataservice op jouw mobieltje hebt! En uiteraard een dataplan gebruikt die dit ondersteunt. Zo hoef je nooit meer iets te missen!

Onbeperkt verbondenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5G Alert

Ontvang een berichtje zodra de eerste 5G abonnementen beschikbaar zijn!

You have Successfully Subscribed!