5G voor Thuis: ook snel internetten in het buitengebied

In het buitengebied heb je geen last van de drukte in de stad, maar zonder 5G voor thuis is de kans groot dat je internet niet altijd naar behoren werkt. Als je verbonden wil blijven met de rest van de wereld, zul je rekening moeten houden met de opties voor internet in het buitengebied. Het maakt niet uit of je een bedrijf runt, of dat je een simpele film streamt, je wil gewoon een snelle internetverbinding en logischerwijs tegen een scherpe prijs. Hieronder vind je verschillende opties die providers aanbieden.

Wanneer heb je 5G nodig?

Op het moment dat internet in het buitengebied niet mogelijk is via ADSL of glasvezel, is 5G voor thuis de beste oplossing. Het is een degelijk alternatief voor vast internet op locatie als bijvoorbeeld de wijkkast buiten bereik ligt en er geen kabels aanwezig zijn. Kijk voordat je jezelf verder verdiept eerst even of 5G wel mogelijk is op jouw postcode. Pas dan kun je verder oriënteren.

Hoe kom je aan snel internet in het buitengebied?

Er zijn meerdere facetten die bepalend zijn voor de snelheid van je internet. Allereerst moet je het juiste abonnement kiezen. Voor snel internet is bijvoorbeeld het abonnement van Internet Creators snel internet buitengebied een goede keuze. Je verbindingssnelheid is dan maar liefst 600 Mbps. Je hebt dan beslist geen last meer van browsers die vastlopen, of films die blijven bufferen. Waar je het wel zult voelen, is in de portemonnee. De abonnementskosten zijn namelijk hoog. Daarbij komt dat je eenmalig €99 én aansluitkosten van €49 moet betalen, en een toeslag voor 5G.

Maar er zijn meer factoren van invloed op de snelheid van je internet. Bijvoorbeeld de plek waar de zendmast staat die verbonden moet zijn met jouw 5G netwerk. Maar ook de plaats waar je de router neerzet, of de hoeveelheid personen die gebruikmaken van 5G voor thuis heeft invloed op de verbindingssnelheid.

Wat is voordelig 5G?

Het is natuurlijk handig om snel internet in het buitengebied te hebben, maar als je niet teveel geld wil besteden, moet je keuzes maken. De prijs van je abonnement wordt enerzijds bepaald door de provider waarmee je in zee wil gaan, en anderzijds door de hoeveelheid gigabytes die je verbruikt. Om het voordeligste abonnement te kiezen dat niet is gekoppeld aan een ADSL-oplossing, kun je het best voor T Mobile 4G voor thuis gaan. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan dit abonnement, zo is de maximale snelheid van het internet maar 25Mbps. Daarnaast moet je betalen voor de router en is het niet geschikt voor zakelijk gebruik.

Verbruik

Hoeveel je verbruikt, bepaal je natuurlijk zelf. Met het 4G Unlimited abonnement van T-Mobile heb je beschikking over een onbeperkte hoeveelheid gigabytes. Je begint met een startbundel van 500GB en als dat niet volstaat, kun je via sms elke dag tot 5GB ophogen. En daarna kun je ook nog zo vaak als je wil zelf 2GB activeren. Dus inderdaad, je kan met dit abonnement onbeperkt internetten, maar na de 500GB moet je wel zelf actief gigabytes bijhalen. Dit kan vervelend zijn wanneer het internet bijvoorbeeld zwaar wordt belast, en je telkens zelf gigabytes moet activeren. Om een voorbeeld van verbruik te noemen, bij het kijken van een simpele film in HD verbruik je al snel 3GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5G Alert

Ontvang een berichtje zodra de eerste 5G abonnementen beschikbaar zijn!

You have Successfully Subscribed!