Onbekend nummer achterhalen doe je zo

Zo achterhaal je een telefoonnummer

Er is niets vervelender dan telkens door onbekende nummers gebeld te worden. Wanneer je een werktelefoon hebt of als je ondernemer bent, is het logisch dat (potentiële) klanten je bellen. Je hebt hun telefoonnummers nog niet in je contacten staan, waardoor het onbekende nummers zijn. Wanneer iemand anoniem belt, of je maar blijft bellen, wordt het al snel vervelend. Op deze pagina lees je alles over het achterhalen van onbekende nummers en krijg je tips waardoor je een onbekend of anoniem nummer kunt achterhalen. Verder lees je op welke manier je belletjes van onbekende of vreemde nummers in de toekomst kunt tegengaan.

Let goed op als je door een geblokkeerd, anoniem of onbekend nummer wordt gebeld

Onbekende nummers op zich zijn niet snel een probleem. Wanneer een onbekend nummer je blijft bellen, geen bericht achterlaat en je op die manier lastigvalt, is het een ander verhaal. Onbekende nummers, anonieme bellers of bellers met een geblokkeerd nummer kunnen oplichters, callcenters, grappenmakers, ex-partners of privacygevoelige instanties zijn (denk hierbij aan een ziekenhuis). Houd er rekening mee dat je nooit privacygevoelige informatie geeft aan bellers waarvan je het nummer niet kent. Controleer eerst of zij de waarheid spreken of neem contact op met de instantie die zij gebruiken om je op te lichten. Sommige oplichters zeggen namelijk dat zij voor de bank of de Belastingdienst werken.

Onbekend nummer achterhalen

Welke redenen kun je hebben om erachter te komen van wie het onbekende nummer is?

Allereerst wil je misschien weten of het onbekende nummer een nieuwe klant, een bekende met een nieuw nummer, een leverancier of iemand anders is, die je graag wil spreken. Is dit niet het geval? Dan wil je weten of het om een callcenter of oplichter gaat. Zij kunnen persoonlijke gegevens of geld van je stelen als je in hun scam meegaat, dit wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer iemand je constant anoniem belt, gaat dit na een tijdje erg vervelen. Je kunt er zelfs problemen mee krijgen in je relatie, aangezien je partner misschien onterecht gaat denken dat je vreemdgaat. Wanneer personen je ‘s nachts onbekend bellen, gaat dit ten koste van je nachtrust.

Bellers achterhalen

Handige tips waarmee je een onbekend nummer kunt achterhalen

Wil je weten wie jou onbekend belt? Dan kun je een aantal dingen doen om het nummer of de persoon achter het nummer te achterhalen. Je kunt het onbekende nummer toevoegen aan je whatsapp om te kijken of diegene een foto gebruikt. Aan de profielfoto kun je zien of het om een bekende van je gaat of juist niet. Is er geen profielfoto te zien? Dan kun je Facebook inzetten, want veel personen koppelen hun nummer aan hun Facebook-account. Kun je nog geen naam vinden? Dan kun je het nummer in Google opzoeken. Het kan zijn dat de beller een ondernemer is en je op zijn of haar website terecht komt. Verder kun je ook zien of dit nummer andere mensen lastigvalt en of het bijvoorbeeld een callcenter is.

Gebeld worden door onbekende

Op deze manier kun je ongewenste bellers in de toekomst tegengaan

Ben je klaar met de onbekende telefoontjes en wil je in de toekomst voorkomen dat je telefonisch wordt lastiggevallen? Dan kun je een aantal dingen doen om dit tegen te gaan. Je kunt allereerst zorgen dat je een nummerherkenningsapp downloadt. Wanneer je niet door callcenters gebeld wil worden, kun jij je inschrijven in het Bel-me-niet Register. Je kunt je provider vragen om bepaalde nummers voor je te blokkeren of je kunt zelf nummers blokkeren op je telefoon. Is er een bedrijf dat je blijft bellen ondanks dat je in het Bel-me-niet Register staat? Dan kun je dit bedrijf doorgeven aan de ConsuWijzer. Zij gaan achter bedrijven aan die zich niet aan de belregels houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5G Alert

Ontvang een berichtje zodra de eerste 5G abonnementen beschikbaar zijn!

You have Successfully Subscribed!