Tijdelijk onbeperkt internet? Dat regel je zo!

Ga je verhuizen of een poosje op een ander adres verblijven, dan is tijdelijk onbeperkt internet de oplossing om met de buitenwereld verbonden te blijven. Een normaal abonnement sluit je vaak voor een periode van 12 maanden of langer af, maar er zijn genoeg opties om tijdelijk 5G internet te gebruiken. Hieronder lees je hoe je op verschillende manieren ervoor kan zorgen dat je altijd online bent wanneer jij dat wil.

Sim Only

Tijdelijk Sim Only kan een goede oplossing zijn als je snel gebruik wil maken van een veilige en vlotte internetverbinding. Als je niet goed weet hoe lang je een oplossing voor je internetprobleem nodig hebt, en je wil tijdelijk internet dat maandelijks opzegbaar is, kan dit een uitkomst bieden. Wanneer je de simkaart hebt ontvangen, kun je gelijk aan de slag. Je hoeft alleen de simkaart in een router of mobiele telefoon te stoppen, en er is geen installatie voor vereist. De simkaart is overigens 3-in-1, oftewel geschikt als mini-micro- en nano-formaat.

Tijdelijk internet met modem

Zoek je een internetoplossing voor meerdere personen, dan is een tijdelijke modem wellicht een uitkomst. Met de modem kun je een WiFi- of LAN-verbinding leggen en zo 4G en 5G internet ontvangen met behulp van een simkaart. Er kunnen tot wel 32 apparaten tegelijk gebruik maken van het netwerk. Je betaalt iets meer voor de aansluitkosten, maar dan heb je dus ook een modem in huis die meer mogelijkheden biedt. Je kunt tegen meerprijs overigens ook een snellere modem krijgen.

Voordelen en beperkingen

Sim Only is dus handig als je een snelle oplossing nodig hebt en je verbinding niet te zwaar belast wordt. Het gebruik van een modem is aantrekkelijk voor tijdelijk internet thuis én zakelijk. Je kunt namelijk met meerdere personen tegelijk gebruik maken van internet. Je moet echter wel rekening houden met het feit dat onbeperkt niet geheel onbeperkt betekent.

Een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 250GB per maand. Als je onredelijk veel uitschieters hebt in je verbruik en het netwerk herhaaldelijk overbelast, dan wordt er aan de bel getrokken. Probeer niet meer dan 500GB per maand te verbruiken als je voor één van bovenstaande oplossingen kiest.

Standaard abonnement

Tijdelijk internet zonder contract is wellicht aantrekkelijk als je voor korte tijd een internettoegang nodig hebt. Maar als je bijvoorbeeld 9 of 10 maanden internet nodig hebt, dan kan het aantrekkelijk zijn om toch voor een jaarabonnement te kiezen. Vaak zijn er acties waarbij bijvoorbeeld de eerste 3 maanden gratis worden aangeboden. Bovendien geniet je met een 5G abonnement van een snellere verbinding en kun je écht onbeperkt internetten.

Hotspot

Als je voor de korte termijn internet nodig hebt op bijvoorbeeld je laptop of televisie, dan kun je ook een hotspot creëren op je mobiele telefoon. Als je verbinding maakt met andere apparaten, kun je op die manier gebruik maken van de internetverbinding op je telefoon. Je moet hierbij wel opletten. Bij een mobiele hotspot gebruik je namelijk data uit je bundel. Op het moment dat bijvoorbeeld meerdere mensen je hotspot benutten, kun je zo makkelijk te veel data verbruiken.

Tijdelijk internet als sim-only, of met huurmodem? Kijk eens naar Tijdelijk onbeperkt van Even Wi-Fi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5G Alert

Ontvang een berichtje zodra de eerste 5G abonnementen beschikbaar zijn!

You have Successfully Subscribed!