Wat is voordeliger een telefoonabonnement met of zonder toestel?

Telefoonabbonement zonder telefoon

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om zonder telefoon door het leven te gaan. Een telefoonabonnement is dan ook voor de meeste mensen een must. Maar wat is nu voordeliger: een telefoonabonnement met of zonder toestel? In dit artikel worden de voor- en nadelen van beide opties besproken.

Telefoonabonnement met toestel

Een telefoonabonnement met toestel houdt in dat je een telefoon krijgt bij het afsluiten van het abonnement. Dit is vaak een nieuwe telefoon die je maandelijkse termijnen betaalt. Het voordeel hiervan is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen voor de telefoon. Daarnaast krijg je vaak korting op het abonnement wanneer je een toestel bij het abonnement neemt.

Een nadeel van een telefoonabonnement met toestel is dat je vaak langer aan het abonnement vastzit. Dit komt doordat je de telefoon in maandelijkse termijnen afbetaalt en je pas na het afbetalen van de telefoon kunt overstappen naar een ander abonnement. Daarnaast betaal je uiteindelijk vaak meer voor de telefoon dan wanneer je hem in één keer zou kopen. Dit komt doordat er rente wordt berekend over het bedrag dat je leent voor de telefoon.

Telefoonabonnement zonder toestel

Telefoonabbonement simm only

Een abonnement zonder toestel houdt in dat je zelf een telefoon koopt en daarbij een abonnement afsluit, dit staat ook wel bekend als Sim Only. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke telefoon je koopt en dat je vaak minder betaalt voor het abonnement. Daarnaast kun je sneller overstappen naar een ander abonnement omdat je niet vastzit aan het afbetalen van een telefoon.

Een nadeel van een abonnement zonder toestel is dat je in één keer een groot bedrag moet betalen voor de telefoon. Dit kan een drempel zijn voor mensen om een nieuwe telefoon te kopen.

Wat is voordeliger?

Of een telefoonabonnement met of zonder toestel voordeliger is, hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om te kijken naar de kosten van het abonnement en de kosten van de telefoon. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de duur van het abonnement en of je tussentijds kunt overstappen naar een ander abonnement. Wanneer je veel waarde hecht aan het hebben van een nieuwe telefoon en het niet erg vindt om maandelijks iets meer te betalen, dan kan een telefoonabonnement met toestel de beste keuze zijn. Wanneer je echter liever zelf bepaalt welke telefoon je koopt en minder wilt betalen voor het abonnement, dan is een abonnement zonder toestel voordeliger. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze abonnementen? Neem dan een kijkje bij Youfone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5G Alert

Ontvang een berichtje zodra de eerste 5G abonnementen beschikbaar zijn!

You have Successfully Subscribed!